Italië en wijnen

Alles over italiaanse wijnen en Italië

Het beste van Italië & wijnen

Kwaliteitslabel

In Italië is er een eigen italiaans systeem om de kwaliteit van het wijnproces te kenmerken aan de wijnen zodat je direct ziet hoe deze wijn is geproduceerd.

Wijnland

In heel Italië worden wijn geproduceerd van het noorden tot helemaal in de hak van de laars en zelfs op de eilanden. Elke streek heeft zijn eigen kernmerken en verhaal.

Wijnhuizen

Vino Giardino importeert de wijnen direct uit Italië vanuit verschillende wijnhuizen. Kijk hier om kennis te maken met de wijnhuizen waar wij mee samenwerken.

Wijn drinken is genieten

Wanneer je wijn drinkt is het belangrijk om hier maximaal van te genieten. Wijn is een speciaal product, meestal met liefde gemaakt. Wijn verdient het om ook met liefde gedronken te worden. Om goed te genieten van elke wijn en zelf goed te kunnen beoordelen welke wijn goed bij jou past op welke moment, hier onder enkele tips. Zorg dat ook jij een wijn gaat waarderen en de liefde gaat proeven die de maker van de wijn er in heeft gestopt. 

Het wijnglas

Een goed wijnglas is kraak helder en gemaakt van dun glas. Hierdoor komt de wijnkleur goed tot zijn recht en kun je bij het proeven alle aandacht hebben op de wijn en wordt je niet afgeleid door het glas. De steel van een wijnglas doet er toe en moet lang genoeg zijn om niet in de verleiding te komen om het glas met de hand vast te pakken. Voor rode wijn gebruik je een groter slag met een brede bodem die daarna iets naar elkaar toeloopt. Op deze manier komen de aroma’s perfect vrij. Een glas voor witte wij is juist wat smaller en koeler waardoor de wijn langer op de juiste temperatuut blijft.

De temperatuur

Een wijn komt het beste tot zijn recht bij een perfecte temperatuur. Witte wijnen kunnen gedronken worden tussen de 8 en 12 graden, waarbij frisse wijnen en rose het beste gedronken kunnen worden op 8 tot 9 graden. De koelkast staat meestal kouder op maximaal 5 graden, dit beïnvloed de geur en smaak van witte wijnen negatief. 

Rode wijnen drink je tussen de 16 en 20 graden, hoe zwaarder de wijn hoe warmer deze gedronken moet worden voor een optimale beleving. De kamertemperatuur is vaak te warm voor rode wijn. 

Lekker Proeven

Een goed wijnglas is groot, maar vul je natuurlijk niet helemaal. Een algemene regel is vul het glas tot de bolling, of ongeveer 25% van het glas. Kijk eerst naar het glas om de kleur goed in je op te nemen. Vervolgens wals je de wijn door het glas om de aroma’s goed te laten vrij komen. Ruik krachtig in het glas om te ervaren wat jij dadelijk gaat proeven. Laat dit kort op je inwerken en nip dan aan de wijn. Zorg dat je hierbij een klein slokje neemt waar ook lucht bij zit en laat deze rond dansen in je mond. Nadat je de wijn hebt doorgeslikt geniet nog van de afdronk en wat je zojuist ervaren hebt. 

Vino Giardino
info@vinogiardino.com
KVK | 75992329
BTWnr |  NL860470623B01
IBAN | NL35 BUNQ 2040 8147 36

Volg ons op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws en acties.

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en acties.

Please wait...

Je bent nu ingeschreven, dankjewel!