Onze wijnhuizen

Celli Bertinoro

Ons wijnhuis Celli ligt in Bertinoro in de provincie  Emilia-Romagna. Een regio met een jarenlange wijntraditie in Romagna, in het noorden van Italië. Vanuit de historie eenvoudige boeren liefhebbers, welke  generaties lang de wijnbouwcultuur aan elkaar hebben doorgegeven. Mede hierdoor is Celli nu in staat een geweldige kwaliteit wijnen maken. 

Celli is opgericht in 1963 in Bertinoro door de families Sirri en Casadei, bijgenaamd Bron en Rusèval. Ook de naam van enkele wijnen die momenteel nog altijd gemaakt worden. Aanvankelijk was de groei van het bedrijf gebaseerd op de boerenwaarden van eenvoudige, goed gemaakte wijnen. Tegenwoordig is Celli een echte klassieker met een uniek karakter wijnen uit dit gebied.

Wijngaard Celli teelt 35 hectare wijnstokken en elke wijn wordt geproduceerd met eigen druiven. Alle druiven die gebruikt worden zijn BIO gecertificeerd. De wijngaarden omringen het heuvelachtige stadje Bertinoro.

Celli-wijnen zijn altijd geprezen door critici en “I Croppi” Romagna Docg Albana dry werd door Gambero Rosso bekroond met de internationale prijs Tre Bicchieri.

 

Tenuta Iuzzolini

Ons wijnhuis Tenuta Iuzzolini ligt in Cirò een klein dorpje in Calabrië. Het is een groot uitgestrekt gebied in zuid Italië van de Ionische Zee tot aan de eerste bergkammen van de heuvels. Deze combinatie samen met het gunstige klimaat zorgen voor een perfecte omgeving voor inheemse wijnstokken die de basis zijn voor de Cirò wijnen.

Van oudsher is deze stad eigendom geweest van de Grieken en droeg het de naam Crimissa wat werd gezien als een heilige stad. In deze tijd al stond het bekend om zijn wijngaarden en olijfboomgaarden. In het wijnhuis is een museum wat het verhaal verteld van de historie van de stad en wijnmakerij.

Tenuta Iuzzolini combineert deze uitstekende omstandigheid jarenlange tradities en kennis en de nieuwste innovaties voor het maken van uitstekende wijnen. Pas in 2004 is het wijnhuis opgericht door Fortunato Iuzzolini samen met zijn vrouw Giovanna Colicchio en hun 4 kinderen. De familie wil het oude Iuzzolini-landgoed tot leven te brengen. Het landgoed heeft een oppervlakte van ongeveer 500 hectare, waarvan 100 hectare wijngaarden, 50 hectare eeuwenoude olijfgaard, en het resterende deel bestaat uit weilanden en bossen. Op het landgoed worden momenteel drie soorten inheemse Calabrische druiven geteeld: Greco Bianco, Gaglioppo en Magliocco en andere soorten wijnstokken, waaronder Pecorello, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Merlot.

 

In totaal worden jaarlijks slechts 1.200.000 flessen wijn, grappa en olijfolie gemaakt voor de horeca, wijnbarren. Het wijnhuis is zeer traditioneel gebouwd, maar beschikt over de nieuwste innovaties om constant de wijnen beter te maken en de druiven verder te ontwikkelen. 5 meter onder de grond bevindt zich de grote wijn opslag waar de wijnen de tijd krijgen om te rijpen onder perfecte condities in barrique vaten van Frans eiken en kastanje uit Calabrië. 

Vino Giardino
info@vinogiardino.com
KVK | 75992329
BTWnr |  NL860470623B01
IBAN | NL35 BUNQ 2040 8147 36

Volg ons op Facebook en Instagram voor de laatste nieuwtjes en acties.

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste nieuwe wijnen en aanbiedingen, schrijf je in voor onze nieuwsbrief .